Vi utbildar bilförare i trafiksäkerhet och sparsam körning och arrangerar olika bilevent!

 
4K8A7351.jpg

Nästa kursevent:

28-30 september 2018 (2-dagars kurs)

Anmäl er genom att skicka intresseanmälan till

info@stacc-racing.com  


Förarutbildning

Bilkörning är förhållandevis enkelt för oss som har körkort eller behöver vi också en förarutbildning?

Du tycker säkert att du är en bra eller tillfredsställande god bilförare och så länge det går som det var tänkt är det nog inga problem!
Vi undrar dock vilken handlingsberedskap merparten av oss har när det inte blev som det var tänkt? Plötslig vattenplaning mitt i ett intressant samtal i vår mobiltelefon eller en omdömeslös omkörning av en mötande som tvingar ut dig på vägrenen med en hastig manöver!
Om du ställs inför detta faktum, gör du rätt på bråkdelen av en sekund eller blir det fel?

 
4K8A7410.jpg
4K8A7357.jpg

Vi är övertygade om att förarutbildning under ordnade former avsevärt ökar dina chanser att klara av en paniksituation i trafiken!

På våra förarutbildningar får man göra fel och även lära sig hur man bl.a. fickparkerar.

Våra förarutbildningar erbjuder möjlighet för samtliga gäster att prova på en situation som annars innebär en krockad bil, skadade människor o.s.v. Att få göra fel och få veta hur det känns utan att det får allvarliga konsekvenser. Våra kunniga instruktörer beskriver vad som gick fel och hjälper dig sedan att göra rätt!
Är du som förare tillräckligt förutseende kan man undvika en situation med hjälp av fantasi och framförhållning.
Tyvärr så går dagens högt uppskruvade tempo i vardagslivet ut över dessa ingredienser och marginalerna minskar! Du tvingas många gånger till reflexmässiga eller intuitiva åtgärder. Då gäller det att välja rätt lösning på problemet för vi får som regel bara en chans.
Och på våra förarutbildningar får ni träna på just sådana situationer.

En dag med förarutbildning hos oss går inte obemärkt förbi!

4K8A7433.jpg

Våra förarutbildningar sträcker sig över hela året och en enstaka kurs räcker inte. Om ni anmäler er till vårens event så fortsätter kursen sedan till hösten där svårhetsgraden ökar och nya utmaningar väntar. Hos STACC Racing innebär många möjligheter att få självklarheter klädda med ord, tips och råd som många gånger innebär känslor som ”Att jag inte kom på det själv” eller ”att ha klarat sig så många år trots att man gjort så fel” är vanliga åsikter! Vi passar även på att mer eller mindre grundligt lära oss om bilarnas inbyggda säkerhetssystem såsom airbag, ABS-bromsar, antispinn och stabiliseringssystem.

Vi förfogar över nutidsorienterade, välutbildade och trevliga instruktörer! Våra instruktörer har många års erfarenhet av förarutbildning på hög nivå.

Detta ger en trygghet för att du som gäst hos oss verkligen skall få ut det bästa av din dag i vår regi. Förarutbildningen sker två gånger per år. Utbildningen fortsätter från tidigare event vilket innebär att återkommande kunder alltid har mycket nytt att lära sig! Se nedan för kurser att nyttja vid tillfället för utbildningsdagen!

STACC Racing har ett väl utvecklat kursprogram (se nedan) med utbildningar som passar alla, oavsett förkunskaper. Två utbildningstillfällen per år, ena är i maj och andra i september. Varmt välkomna att anmäla er genom att skicka mail till info@stacc-racing.com


Avancerad förarutbildning

STACC Racing har även koll på Porsche. Efter att haft deltagare de senaste 8 åren med alla 911 modeller upp till 911 GT3 RS.

Kursen är upplagd så att du åker med egen bil på banan. Du kan åka med din standardbil eller banpreppade bil. Den måste vara registrerad och försäkrad. Det är tillåtet att åka med R-däck.

Kursen lär dig tekniken att klämma ur det som finns i bilen du kör. När du väl behärskar det ordentligt har du verktygen och tekniken att i grunden åka fort med alla typer av bilar på bana.

Är du primärt ute efter att bara få racinglicens finns det andra sätt som är billigare, detta är i första hand en riktigt bra förarkurs som lär dig att bli snabbare och stabilare som chaufför i din egen bil. Rena licenskurser har inte samma fokus på att få dig snabbare som förare utan är mer inriktade på teori och regler och flaggor.

Vi kommer att vara en instruktör på 3-5 deltagare. Instruktörerna kommer att åka med i din bil och ge dig konkreta råd om vad du skall jobba på direkt på förmiddagen. Sen tränar du på de momenten själv, och vi åker med igen och ser vad vi skall gå vidare med efter lunchen för att utvecklas ytterligare. Det blir 3 - 4 instruktörs pass under dagen.

Du har du fri tillgång till banan under hela dagen. De flesta brukar hinna med 15 - 25 mil på banan så det blir verkligen åka av för din egen del. Det är väldigt lite bilar ute på banan samtidigt så du får mycket och många fria varv i eget högt eller lågt tempo, det väljer du själv. Det är mao betydligt mer körning på vår kurs än på en vanlig trackday eller klubbträff och du tränar i eget tempo och i huvudsak fria varv utan hindrande trafik.

All instruktion är individuell och ges personligt efter hur du kör, och i takt med hur du tar till dig de nya kunskaperna. Instruktörerna är erfarna banrävar och tävlingsåkare som är allt annat än åkrädda. De delar med sig av sina erfarenheter på ett pedagogiskt sätt att du blir en mycket snabbare och säkrare chaufför. Många av deltagarna på kurserna förbättrade sig med mellan 5 - 8 sekunder på varvet under dagen och generellt får kurserna en mycket bra utvärdering och har ett gott renommé.

Till de mer erfarna banåkarna som deltar jobbar vi hårdare med moment som är anpassade till deras status som förare för att kapa de där sista tiondelarna runt varvet. Helt på individuell basis.

 

Kursprogram

Säkerhet

Detta är grunden i förarutbildningen och har i takt med bilarna utvecklats för att jobba med morderna bilars säkerhetssystem. Här läggs all fokus på att kunna hantera bilen och de situationer som kan uppstå i vardagstrafiken. Allt sker i realistiska hastigheter.

Kursupplägg
Teorigenomgång samt kaffe, te och smörgås. Inkluderar även praktisk genomgång av körställning och ratthantering.

Körövning #1
Backövning med utvändiga speglar.

Körövning #2
– 
Slalombana
– Broms och undanmanöver på vått underlag.

Körövning #3
– 
Broms i kurva.
– Plötslig undanmanöver.

Slutprov
Sammanfattning samt kaffe, te och kaka.
Ordningen i vilken övningarna genomförs varierar.
Lunch och fika ingår under dagen.


Säker Miljökörning

Att minimera förbrukning och utsläpp är viktigt i dubbel bemärkelse och med vår kombinationskurs får ni lära er att köra rätt. Både för att spara på miljön och ekonomin.
Givetvis finns även en säkerhetsdel med i programmet.

Kursupplägg.
Teorigenomgång samt kaffe, te och smörgås. Inkluderar även praktisk genomgång av körställning och ratthantering.

Referenskörning #1
Start, stop och acceleration i programmerad bana.

Teorigenomgång
Motorns verkningsgrad. Vad påverkar bränsleförbrukningen?

Referenskörning #2
Jämförelse mot referenskörning #1. Snittfart och snittförbrukning.

Körövningar:
– Broms och undanmanöver på rådande väglag/rak bromsning.
– Slalombana.Sammanfattning samt kaffe, te och kaka.
Ordningen i vilken övningarna genomförs varierar.
Lunch och fika ingår under dagen.


Specialanpassat

Förutom dessa kurser skräddarsyr vi gärna ett paket som passar era önskemål. För större grupper som vill kombinera med en egen konferens eller aktivitet har vi moderna konferensmöjligheter i unik miljö.


Övriga kurser

 • Grundläggande manövrering
  Inställning av förarstol & backspeglar, behärska instrument och reglage, hantera manuell växellåda eller automaväxel, starta och stanna motorn, starta och stanna bilen, styra bilen, hinderhantering m.m. 
   
 • Körning i trafik - enklare övningar
  Lämna vägkanten och ansluta till en väg, använda på- och avfartssträckor, passera korsningar, svänga i korsningar m.m. 
   
 • Körning i trafik - avancerade övningar
  Ansluta och lämna trafik, passera andra fordon. bli omkörd och köra om, lära sig följa trafikrytmen, körning i cirkulationsplatser mm. 
   
 • Övrig utbildning
  Körning i dimma, regn och mörker, farliga situationer, bromsreaktionstidsmätning, körning under påverkan av alkohol, droger och mediciner, bilunderhåll, m.m.

Kommande kurstillfällen:

Maj 2019

Grundutbildning samt fortsättningskurs (2-3 dagars kurs)

September 2019

Grundutbildning samt fortsättningskurs (2-3 dagars kurs)

Maj 2020

Grundutbildning samt fortsättningskurs (2-3 dagars kurs)

September 2020

Grundutbildning samt fortsättningskurs (2-3 dagars kurs)